Minime met haar rechterhand opzij om iets aan te wijzen.
FD-ID BLOG / 2021-09-02 NIEUW JASJE

BLOGBERICHT SEPTEMBER 2021

EEN NIEUW JASJE VOOR DE WEBSITE!

2 september 2021

Als je een regelmatig terugkerende bezoeker bent, heb je al gezien dat het ontwerp van mijn website is gewijzigd!

Dit nieuwe ontwerp is het resultaat van een onderzoek naar hoe een website je kan helpen bij het vinden van je nieuwe klanten. Want zeg nou zelf, dát is toch het doel van jouw website!

Wat is er veranderd?

Op advies van diverse experts heb ik de hoeveelheid tekst per pagina drastisch verminderd. Zo word je niet direct overladen met informatie, maar kun je op je gemak door deze website gaan.

Uiteindelijk kom jij hier niet voor een hele cursus html5 maar wil je gewoon een nieuwe snelle en goede website of voor informatie over hoe jij je social media beheer kunt uitbesteden.

Het menu is anders

Een direct zichtbaar verschil is het menu. Op de oude website maakte ik gebruik van een zogenaamd hamburger-menu, dat heet zo vanwege die drie streepjes boven elkaar. Met een beetje fantasie is dat een broodje hamburger.

Dat was voor veel mensen nog niet direct herkenbaar als een menu. Daarom nu weer, althans op een breed scherm, een klassiek menu. Zonder submenu's trouwens, want wanneer je deze website op een mobiel bekijkt wil je niet je hele scherm vol keuzes, maar snel de hoofdzaken zien.

Broodkruimels

Op iedere webpagina zie je bovenaan waar je precies bent. Net als de broodkruimels van Hansje en Grietje, een sprookje van de gebroeders Grimm, waarmee de broer en zus via broodkruimels die ze op hun pad lieten vallen, de weg naar huis weer konden vinden. Een verkeerde naam eigenlijk want bij Hans en Grietje pikten de vogels die broodkruimels op en was alles weg.

Dat is hier gelukkig niet het geval. Iedere broodkruimel heeft ook een eigen link.

"Thuis" kom je trouwens altijd via de menuknop Home. Dat is een soort "Terug naar de start".

Hoe veel valt er nog te scrollen?

Nieuw is de aanduiding van hoever je al op de pagina hebt verder gescrollt. Die zie je straks onder het menu. Je kunt dat al zien op de algemene blog-pagina.

Is het echt nodig? Nee, maar het is zo'n extra dingetje dat ik zelf heel handig vind. Wat vind jij er van?

Waar zijn alle plaatjes?

Wees gerust, de plaatjes staan nog allemaal op de website hoor, maar ik laat ze gedoseerd zien. Dat komt de laadsnelheid van de website ten goede en dat is fijn als je op een mobiel kijkt.

Bovendien is juist gebruik, dus niet te veel, van plaatjes ook beter voor je concentratie. Ook dat helpt dus om je beter en duidelijker de informatie te geven die je zoekt.

Minime

Is die kleine Minime ook veranderd? Nee toch?

Nee hoor! Dat kan ik Stef Ringoot niet aandoen en ik ben zelf helemaal blij met het pittige dametje!

Ken je haar nog niet? Minime, dat leuke dametje dat parmantig overal op deze website en op social media opduikt, geeft aardig weer wie ik ben, een bedrijvig eigenwijs mens dat jou graag helpt je bedrijf op de allerbeste manier te laten zien!

Wil je haar nog even in de oude omgeving zien wandelen? Dat kan hoor, want bijna alles is nog bewaard.

MINIME
Minime typt supersnel jouw website of je social media berichten in!

Vragen, opmerkingen of meer weten hoe jouw website kan worden?

CONTACT

Ik ben nog druk bezig met de kleuren, dus je zult zien dat ook deze pagina al weer iets anders is dan het meest actuele ontwerp.

Op zoek naar mijn meest actuele blogberichten of oudere berichten? Gebruik onderstaande knoppen.

MEEST ACTUELE BLOGBERICHT BLOG OVERZICHT