FD-ID BLOG / 2021-10-19 ALERT

BLOGBERICHT OKTOBER 2021

ALERT! DUBBELE LINKEDIN ACCOUNTS?

19 oktober 2021

Hierbij even een waarschuwing voor mensen die op hun LinkedIn account willen inloggen op een nieuwe telefoon, met name Android, waar óók een Google account actief is.

Ik heb de laatste weken nu al meer mensen gesproken die 'opeens' een tweede LinkedIn account hebben en géén idee hebben hoe ze daar aan komen.

Dat heb ik eens nagekeken. Vaak gaat het om mensen die een (nieuwe) mobiele telefoon hebben en dan na het installeren van LinkedIn daarop willen inloggen.

Nu maakt LinkedIn het ook een beetje onoverzichtelijk, je komt namelijk niet direct bij het inlogscherm maar eerst op een introductiescherm.

Je moet eigenlijk naar de zin "Al lid van LinkedIn? Aanmelden" gaan, maar soms gaat dat mis en drukken mensen op "Inschrijven met Google" en hups...dan heb je opeens een nieuwe LinkedIn account.

Want als je dat per ongeluk op je Android telefoon doet waar je ook al ingelogd bent op je Google account, maakt LinkedIn een nieuw profiel op basis van je Google-gegevens.

En dan zit je dus met twee accounts.

Hoe kom je daar nu weer van af?

Ik vermoed door op diezelfde telefoon te gaan naar "Uw LinkedIn-account sluiten" maar ik ga het even niet voordoen ;-)

Zorg wel dat je dat alleen doet als je in die tweede, onbedoeld aangemaakte account zit. Meestal heeft die nog geen contacten (of heel weinig als het later pas ontdekt).

Lukt dat niet? Dan blijkt de Helpdesk van LinkedIn het snelst te bereiken te zijn via Twitter. Ze verwijzen je dan wel weer naar een HELP-pagina op LinkedIn waar je je probleem via een formulier kunt indienen.

Advies nodig over gebruik van #socialmedia? Je weet me te vinden!

Op zoek naar mijn meest actuele blogberichten of oudere berichten? Gebruik onderstaande knoppen.

MEEST ACTUELE BLOGBERICHT
BLOG OVERZICHT